Skip to main content

Branding

Τι εννοούμε με τον όρο "branding";

Ο όρος branding δεν αφορά απλά το λογότυπο μίας επιχείρησης, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο. Αφορά τα χρώματα, την τυπογραφία, την οπτική επικοινωνία, τον τρόπο ομιλίας… την αίσθηση που σου αφήνει ένα προϊόν/υπηρεσία.

Στόχος ενός καλού branding είναι να καταφέρει να χτίσει μία δυνατή σχέση ανάμεσα στηην εταιρεία και τον καταναλωτή, η οποία στη συνέχεια θα μετουσιωθεί σε αναγνώριση, αφοσίωση του κοινού και τέλος… πώληση!

Ποια είναι η διαδικασία;

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη διαδικασία στη σελίδα Υπηρεσίες.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για τη σχεδίαση ενός brand;

Συνηθώς απαιτείται ένα διάστημα περίπου 4 εβδομάδων προκειμένου να ολοκληρώσουμε όλα τα στάδια της σχεδίασης ενός brand. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτό, όπως για παράδειγμα οι επιπρόσθετες υπηρεσίες που μπορεί να επιλέξει κάποιος.

Τι συμβαίνει αν δεν μου αρέσει το τελικό αποτέλεσμα;

Η όλη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε περιλαμβάνει μια στρατηγική συζήτηση και ανάλυση προκειμένου να αναδείξουμε τους στόχους, τις αξίες, το κοινό στο οποίο θέλουμε να στοχεύσουμε, καθώς και την οπτική μορφή που θα πάρει το brand.

Τα moodboards που χρησιμοποιούμε μας βοηθούν να σχηματίσουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που γίνονται στην πορεία σιγουρεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό.

Τι είδους αρχεία θα παραλάβω;

Όλα τα τελικά αρχεία που θα παραλάβεις είναι απευθείας έτοιμα για χρήση στο διαδίκτυο και για εκτύπωση. Πιο συγκεκριμένα το πακέτο περιλαμβάνει ένα AI αρχείο, SVG, PDF, JPG και PNG, μαζί με έναν οδηγό επεξήγησης για καθένα από αυτά τα αρχεία.

Localization

Πόσο καιρό δουλεύεις για το Netflix;

Ξεκίνησα να σχεδιάζω τίτλους για ταινίες και σειρές του Netflix το 2017, λίγους μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία της πλατφόρμας στην Ελλάδα.

Τι ακριβώς κάνεις;

Το localization σαν όρος αφορά την προσαρμογή ενός προϊόντος ή περιεχομένου στη γλώσσα και την κουλτούρα ενός άλλου κοινού. Συνεπώς, ο ρόλος μου είναι να σχεδιάζω τίτλους σύμφωνα με τη μετάφραση που μου παρέχουν, διατηρώντας τους όσο πιο κοντά γίνεται στο αρχικό design.

Για ποιες γλώσσες έχεις σχεδιάσει τίτλους;

Κυρίως Ελληνικά, αλλά έχω σχεδιάσει και πολλούς σε Ιταλικά, Ρώσικα, Ουκρανικά, Γαλλικά και μερικούς σε Ισπανικά, Δανέζικα, Ουγγρικά, Σουηδικά και Νορβηγικά.

Άλλες ερωτήσεις

Σχεδιάζεις και ιστοσελίδες;

Η σχεδίαση ιστοσελίδας περιλαμβάνεται στις επιπρόσθετες υπηρεσίες του βασικού branding πακέτου. Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για δημιουργία ιστοσελίδας, ανεξάρτητα από branding, στείλε μου ένα μήνυμα για να το συζητήσουμε.

Τι ακριβώς είναι η premium εκτύπωση επαγγλματικών καρτών;

Η άποψή μου είναι ότι οι επαγγελματικές κάρτες είναι ένα πολύ δυνατό σημείο γνωριμίας κάποιου με ένα brand, άρα είναι σημαντικό να αφήσεις αμέσως μία καλή εντύπωση, η οποία θα ακολουθεί τη στρατηγική του brand σου. Επομένως, η υπηρεσία αυτή αφορά την ειδική σχεδίαση καρτών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες μεθόδους εκτύπωσης προκειμένου να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Τι είναι το branding χώρου;

Ο χώρος εργασίας αποτελεί κι αυτός ένα αναπόσπαστο κομμάτι του brand, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι σχεδιασμένος κατάλληλα, ακολουθώντας την αντίστοιχη στρατηγική. Μπορεί να αφορά μια εκτύπωση σε έναν τοίχο, το στήσιμο μίας ταμπέλας, τα χρώματα στους τοίχους, ακόμη και τα έπιπλα του χώρου. Όλα παίζουν ρόλο!

Αναλαμβάνεις σχεδίαση εμπορικής συσκευασίας;

Παρόλο που κατά καιρούς έχει χρειαστεί να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι, η αλήθεια είναι ότι όταν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις προτιμώ να προτείνω άλλους designers που ειδικεύονται στις εκτυπωτικές εφαρμογές.

Είσαι και φωτογράφος;

Είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και ασχολούμαι και με το βίντεο, ωστόσο έχω αποφασίσει να εστιάσω στο κομμάτι του design. Αν υπάρχει ανάγκη για μία τέτοια υπηρεσία, εγώ και η ομάδα μου μπορούμε να την αναλάβουμε ασφαλώς!

Εργάζεσαι αποκλειστικά ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Έχω επιλέξει να εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς πιστεύω ότι ταιριάζει πιο πολύ τόσο στον χαρακτήρα μου, όσο και στον τρόπο ζωής μου. Ωστόσο, δεν παύω να έχω κάποιες σταθερές συνεργασίες με εταιρείες ως εξωτερικός συνεργάτης.